DATING SITE OUR SCORE VISIT SITE

Om 50plusmatch

Precis som namnet antyder är 50plusmatch en sida för dig som är över 50 år men inte gett upp hoppet om ett aktivt socialt datingliv. Är du under 50 kan du lika gärna sluta läsa direkt. För många tar livet kanske en oväntad vändning eller så väcks lusten på nytt efter att man kommit ur en långvarig relation. Oavsett vilket finns 50plusmatch där som ett fullgott alternativ för dig som passar in på beskrivningen ovan. Enligt egen utsago är könsfördelningen ytterst jämn med 51% kvinnor och 49% män.

I och med sin ålderskategori skulle vi vilja påstå att 50plusmatch specialiserar sig på att främst hitta en match som mynnar ut i en längre relation och mindre av varan flyktiga träffar.

Hur man blir medlem och använder 50plusmatch

50plusmatch har förstått sin publik till fullo, är man dryga 50 år är det kanske inte alltid man är helt van vid svåra funktioner och komplicerade registreringsprocesser. 50plusmatch erbjuder dig en enkel registreringsprocess utan att behöva koppla på ett socialt nätverk eller liknande. Ange ditt kön, ålder och vad du söker och registrera dig med din mailadress så är du strax igång med att hitta en matchning.

I och med att man inte kopplar ihop ett socialt nätverk kollar de av ens profil och bekräftar den manuellt så du kan känna dig trygg med att samma sak sker för övriga medlemmar på sidan.

Hela tjänsten är som sagt enkel att använda, det enda som kan kommenteras på är att sidan på vissa ställen känns konstigt översatt från engelska. Det är oklart hur stor 50plusmatch är i Sverige, vi hittar inga siffror på användarantal för specifika marknader.

Kostnad

Det är gratis att skapa ett konto på 50plusmatch, men som med många andra sidor innebär det inte så mycket mer än att man kan skapa sin profil och se hur insidan ser ut. Gillar man det man ser och är sugen på att ta det till nästa steg börjar vi prata om medlemsskap. Det kostar lite olika men grundprincipen är att man betalar per månad. Just nu ligger medlemspriserna på runt 199kr per månad men väljer man att signa upp sig på längre tid kan man komma ner i pris till runt 99kr per månad.

Sammanfattning av 50plusmatch

50plusmatch känns som en välbyggd datingsida som har många fördelar i att så tydligt rikta sig till en viss publik. Vi känner inte till många andra 50-plus tjänster och välkomnar därför 50plusmatch som ett alternativ för dessa. Det man får vara vaksam kring är hur pass lätt det faktiskt är att hitta en match på sidan då det är svårt att få ett enkelt grepp om hur stor den är. Förutom åldersfördelningen är det inte helt lätt att se hur många medlemmar sidan har i Sverige. Ett plus är att sidan trots sin publik har satsat på att lansera appar för både iPhone och Android, så vill du hålla dig uppdaterad när du inte sitter vid datorn går det utmärkt.