DATING SITE OUR SCORE VISIT SITE

Om Be2

Be2 är en för många kanske en lite mindre känd datingsida i Sverige, trots det skyltar sidan med att de har hela 458.000 registrerade medlemmar i Sverige. Dessutom ska de enligt egen utsago ha 57% kvinnor och 43% män, alltså en liten majoritet kvinnliga medlemmar. Internationellt är Be2 ett tämligen stort datingnätverk med 20 miljoner medlemmar. Be2 baserar sin matchningsfunktion på ett personlighetstest och ska efter detta matcha ihop dig med de bästa kandidaterna utifrån dina svar. Bolaget har varit aktivt inom onlinedating sedan 2005 så det har haft många år på sig att bygga en bra plattform.

Hur man blir medlem och använder Be2

På startsidan hittar man ett formulär som frågar efter ens kön, vad man är intresserad av och mailadress, efter detta är det bara att klicka på “Fortsätt” så är man igång med att skapa sin profil. När man skapat sin profil ombeds man ta ett personlighetstest.

Förutom personlighetstestet kan man även söka efter singlar som man finner intressanta genom en mycket lättanvänd sökfunktion. Så oavsett om du önskar få förslag baserat på din personlighet eller genom att söka på ett visst antal givna kriterier hittar du enkelt det du är ute efter.

När man loggar in på tjänsten får man snabbt en bra överblick över vad som hänt sedan sist. Man ser vilken aktivitet som skett på ens profil sedan senaste besöket och man får direkt upp nya förslag på partners att välja bland. Du kan även se vilka som senast besökt din profil, vilka som är de senaste nya medlemmarna på siten och är du premiummedlem kan du även spana in dina markerade favoriter.

Kostnad

För att kunna använda Be2 måste man köpa månadsabonnemang. De har något de kallar för 1-månadsabonnemang som de rekommendera till de som bara vill testa tjänsten, detta kostar cirka 149kr. Efter den första månaden måste du dock teckna ett längre abonnemang om du vill fortsätta använda tjänsten. Väljer du 3 månader är kostnader hela 449kr per månad, så detta är en tjänst som är rätt mycket dyrare än många av de andra tjänsterna som finns. Vill man komma ner något i pris kan man välja ett 12-månaders medlemsskap som kostar 199kr per månad.

Sammanfattning av Be2

Vi tycker att Be2 är en bra tjänst som sådan, den är stabil, har ett helt ok utbud av singlar och håller generellt hög standard. Dock tycker vi att priset är i det lite dyraste laget och givet det man får tycker vi att det finns andra tjänster med liknande funktioner och popularitet som kanske är värda mer sin kostnad. Även om man tar ett 12-månaders medlemsskap blir kostnaden rätt mycket och lägg då till att frhoppningen kanske är att man hittat någon innan en period om tolv månader löpt ut. Att tjänsten erbjuder både ett personlighetstest och en lättnavigerad sökfunktion för att underlätta för sina medlemmar att hitta rätt får dock ses som ett plus.