DATING SITE OUR SCORE VISIT SITE

Om Tinder

Tinder är bland de yngsta datingtjänster som finns på marknaden. Bolaget lanserades så sent som 2014 men har på den korta tiden hunnit etablera sig som en mycket populär datingapp, främst bland en yngre storstadspublik. Tinder är rakt igenom att likna vid klassisk speeddating men förpackat i ett intuitivt och populärt appformat. Tinder är mycket använt i Sverige så det finns gott om medlemmar att välja mellan när man börja använda tjänsten.

Hur man blir medlem och använder i Tinder

Att bli medlem i Tinder är som mycket annat med tjänsten väldigt enkelt. Du laddar ner appen Tinder från App Store eller Google Play, därefter registrerar du ett konto. De allra flesta väljer att skapa ett konto med Facebook vilket även underlättar processen genom att förifylla mycket av din personliga information. Du kan även importera dina bilder direkt in i appen från Facebook så det går snabbare att komma igång.

Tinder handlar nästan uteslutande om UTSEENDE. Här är det att swipa med fingrarna åt höger och vänster i relativt rask takt. När du börjar “tindra” får du upp förslag på matchningar med bilder på andra medlemmar. Hittar du någon du gillar swipar du höger, om den personen gillar dig tillbaka och swipar höger uppstår en match. När man fått en match kan man välja att chatta och om det vill sig väl kanske man får till den där dejten redan ikväll.

En nackdel är ju helt klart att Tinder endast finns i appformat så föredrar du att leta efter kärleken från din dator får du leta dig vidare till andra tjänster. En annan effekt av att det är mobil fokus är att det främst är bilderna som styr på Tinder, din personliga beskrivning och annat än din ålder hamnar därför lite i skymundan så om du inte optimerar din profilbild riskerar du att gå miste om många matchningar som du kanske fått om du fått chansen att beskriva dig själv lite närmre.

Kostnad

Att ladda ner tider och börja swipa är helt gratis. Det är en app som man får stor nytta av även i sin gratisversion. Vill du få fler matchningar under ett tidsintervall kan du uppgradera ditt konto, så för de riktigt aktiva kan det finnas ett syfte med att betala. Det finns även något som kallas för Super Likes som man kan betala extra för, dessa gör att man får möjlighet att stå ut mot resten när man swipar och meddela den man är intresserad av att den är lite extra speciell.

Sammanfattning av Tinder

Tinders styrka och svaghet ligger i att det är snabbt och bygger på bilder. Många kan tycka att appen är ytlig medans andra älskar den för att det går att avverka ett stort antal matchningar och hålla många konversationer vid liv samtidigt. Tinder har haft en tendens att samla på sig en del knäppgökar också, men det kanske kommer som en bieffekt till deras storlek. Tänk också på att du inte har någon möjlighet att logga in på Tinder direkt från din dator.